Nogomet

CAMP NOU IPAK MIJENJA IME, EVO KAKO BI SE TREBAO ZVATI SLAVNI STADION SLJEDEĆIH DVADESETAK GODINA Barci će to donijeti 400 milijuna eura

Stadion Barcelone Camp Nou uskoro bi mogao promijeniti ime, i to zahvaljujući sponzorskom ugovoru vrijednom 400 milijuna eura.

Budući da Barca planira renovirati Camp Nou, a to će ju koštati oko 620 milijuna eura, klupsko vodstvo već godinu dana pregovara sa potencijalnim sponzorima koji bi platili pozamašnu sumu novca kako bi stadion Camp Nou 20 godina nosio ime sponzora.

U igri su bile dvije multinacionalne kompanije sa sjedištem u Španjolskoj, farmaceutska tvrtka Grifols, te Mediapro, koja se bavi filmskom i televizijskom produkcijom.

Prema pisanju španjolskih medija, Camp Nou bi trebao nositi ime Grifolsa, koji je za 20 godina ponudio 400 milijuna eura, dok je ponuda tvrtke Mediapro iznosila 300 milijuna.Brazilski reprezentativac je u siječnju ove godine postao članom Barcelone u transferu vrijednom oko 130 milijuna eura, a čelnici engleskog kluba, bez obzira na ogromnu odštetu, nisu bili nimalo zadovoljni činjenicom da su izgubili jednog od ključnih igrača.

Stoga su inzistirali da se u dogovor oko Coutinha ugradi klauzula ‘+100 milijuna’, koja bi na neko vrijeme trebala osigurati mir Jürgenu Kloppu što se tiče igračkog kadra barem kada je Barcelona u pitanju.Prema tvrdnjama engleskih i španjolskih medija, Barcelona će, ako do 2020. godine poželi dovesti nekog igrača Liverpoola, morati platiti dodatnih 100 milijuna eura na stvarnu tržišnu vrijednost tog nogometaša.

Ističe se da je to dogovoreno među klubovima prilikom transfera Philippea Coutinha s Anfield Roada na Camp Nou početkom ove godine.Dolazak Francuza iz Borussije Dortmund tada je iznenadio mnoge, pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da je plaćen 115 milijuna eura, s potencijalom da taj iznos naraste za još 30.

Tijekom svog boravka na Camp Nouu, Dembele je ostavio dojam neodgovorne osobe koja je nedavno naljutila čelnike Barcelone zbog kašnjenja na trening koje je pak bilo uzrokovano cjelonoćnim igranjem igrica s prijateljima. U klubu su već neko vrijeme bijesni na mladu zvijezdu za koju vjeruju da je bez kontrole, a navodno razmišljaju i o tome da ga pošalju psihologu.
Prema pisanjima Sporta, u Barceloni su Dembeleu postavili ultimatum – ‘Ili ćeš se dovesti u red ili ćeš biti prodan’.

Iako se nadaju boljim danima, u katalonskom klubu baš i nisu uvjereni da će se Francuz promijeniti pa su tako prema pisanjima španjolskih medija već postavili cijenu za njegove potencijalni kupce. Naime, Barca za Dembelea traži 100 milijuna eura i spremna ga je, ako se nešto ne promijeni nabolje, prodati na kraju sezone.

Što se tiče potencijalnih kupaca, trenutno najviše interesa pokazuju Liverpool i Arsenal, a neki izvještaji govore da je Jürgen Klopp spreman povući potez već ovog siječnja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*