Uncategorized

‘ZNATE LI ŠTO ĆETE DOBITI ZA 1400 KN MJESEČNO? SAMO VRTOGLAVICE I NESVJESTICU’ Nova hit-dijeta koji su isprobali mnogi poznati potpuno zaludila Hrvate

Razgovarali smo s autorom dijete Kenanom Mandrom, ali i nutricionistkinjom koja pobija efekte dijete

Zovem jednom, ništa. Zauzeto. Drugi put, treći… Pomama za najefikasnijom dijetom, kako je zovu, očito je stvarna. Tek iz petog pokušaja i 15 minuta ustrajnih pokušaja uspostavlja se poziv.- International Health, izvolite – kaže mi ljubazno ženski glas.

– Trebala bih pomoć oko informacija o onoj liposukcijskoj dijeti na kojoj je bila predsjednica Kolinda i druge naše zvijezde. Moram pod hitno do kraja godine smršavjeti – objašnjavam dok se predstavljam kao mladenka koja brzo mora izgubiti kile.

– Željela bih u mjesec dana smršavjeti barem 15 kg, je li to moguće? – objašnjavam.

– Koliko sada imate kilograma i koliko ste visoki? – upita me.

– Imam 85 kg i mislim da sam visoka oko 175 cm – odgovaram.

– Vi biste do roka koji ste naveli mogli izgubiti pet do osam kilograma – brzo mi odgovara.

– Samo? Pa imam vjenčanje na Novu godinu, želim imati barem 70 kg. Pa kako ću, zaboga, izgledati u vjenčanici? Imate li neki rigorozniji tretman? – raspitujem se.

– Ne! To je nemoguće! U 14 dana možete izgubiti do deset posto početne tjelesne mase, što je pet do osam kilograma – kaže mi strogo.

Koliko to stoji?
– Gdje mogu nabaviti vaše suplemente? Raspitala sam se već u ljekarnama pa su mi rekli da ih oni ne prodaju – pitam.

– Da, jer je neinvazivna liposukcija zaštićeni brend koji predstavlja dijetoterapijski tretman za mršavljenje uz pomoć prirodnih suplemenata baziranih na aminokiselinama i biljnim vlaknima pa se suplementi mogu nabaviti samo u našoj zagrebačkoj prodavaonici gdje se možete naručiti i na konzultacije kod naše nutricionistice – kaže mi.

– A koliko će me stajati?

– 1380 kn.

– Toliko? Pa za što? – pitam.

– To vam je za 28 dana, koliko i traje protokol mršavljenja, koji se provodi u dvije faze. Prvih 14 dana prati se protokol prehrane po mediteranskom principu uz pomoćna sredstva za mršavljenje koji se uzimaju tri puta dnevno uz jedan obrok, koji uključuje meso ili ribu i povrće. Sljedećih 14 dana traje proces stabilizacije kilaže – kaže mi.

– Čekajte, čekajte… Samo jedan obrok? Pa kako to nije izgladnjivanje? – pitam u nevjerici.

– Ne osjećate glad jer aminokiseline i biljna vlakna aktiviraju masti i tako se gubi na težini – kaže.

– Pa ako je to sve na prirodnoj bazi, zar ne mogu isti efekt postići i s bilo kojim drugim biljnim suplementima i čajevima?

– Ne, ne možete jer samo naši proizvodi aktiviraju masti kako biste izgubili na težini – nervozno mi ponavlja sugovornica.

Ona je djelatnica International Healtha i razgovaramo o trenutačno najpopularnijoj dijeti u Hrvatskoj, čiji je autor Sarajlija Kenan Mandra, koji ju je patentirao nakon što se i sam, kako navodi, uvjerio u njezinu djelotvornost. Riječ je o dijeti uz čiju je pomoć smršavjela i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*